Gås – sådan skærer du den ud

Få mest ud af gåsen ved at udskære den rigtigt. Kokken viser dig her hvordan.

Fjern opbindingssnor og kødnåle.

Fyldet tages ud med en ske og lægges i en skål. Anrettes senere med kødet på et fad.

Skær ind langs låret og løsne det tæt op af skroget. Lår og overlår deles i to, ved at skære igennem leddet hvor det danner et V.

På begge sider af brystbenet, skære du et snit fra bagende mod halsen til kniven møder modstand – det er kravebenet. Følg kravebenet rundt med kniven og træk det ud med fingrene. Skær og pres brystkødet frit af skroget i begge sider. Bryststykkerne skæres i 2-3 cm tykke skiver — skåret skrå.

Vingerne skæres fri ved at skære det over i leddet ved skroget.

Kødet anrettes på et fad sammen med fyldet.

se film om at fuglens kvalitet

Se film om lækkert fyld til stegt gås

Se film om stege gåsen

se film om at lave lækker sovs til gåsen

0 kommentarer til “Gås – sådan skærer du den ud”

Skriv et svar