Brunede kartofler hører til julemiddagen. Men husk også at de kan bruges til grønlangkål. I denne version er de brunede i smør – som mormor lavede dem.
- 500g Kogte asparges kartofler
- 25-30g Sukker
- 25-30g Smør
- Vand
- Salt
Vask, skræl og kog kartofler og lad dem afkøle. Som vis i anden video
Sukker varmes langsomt op på panden. Lad være med at røre i sukkeret under denne proces. Sukker er klar når det bliver flydende — pas på det ikke brænder på. Det tager længere end man tror og pludseligt går det stærkt.
De afkølede og tørre kartofler samt smør kommes på panden. Ryst panden så karamellen fordeler sig på kartoflerne. Tilsæt en lille smule vand – det opløser karamel klumper og fordeler det på kartoflerne. De steges i ca. 5 min. og serveres med det samme.
0 kommentarer til “Brunede kartofler (stegt i smør)”