Crepe Suzettes (Flambering)

Flamberede Crepe Suzettes er en absolut delikatesse. Har du først set dette indslag kan du nemt imponere familien med en spektakulær dessert.

  • 3 stk Bagte crepe suzettes pr. Person
  • 1 stk Usprøjtet citron
  • 2 stk Usprøjtet appelsin
  • ½ tsk Reven citronskal
  • ½ tsk Reven appelsinskal
  • Saften af Begge appelsiner
  • Saften af Halv citron
  • 2 spsk Sukker
  • 1 tsk Smør
  • 1 cl Grand marnier
  • 1 cl Cognac
  • 30-50g Mandelsplitter

Pandekagerne foldes til en trekant og alle ingredienserne sættes klar.

Sukkeret kommes på panden og karamelliseres. Tilsæt smørret og lad det smelte under omrøring. Appelsin- og citronsaft tilsættes sammen med reven appelsin- og citronskal. Karamellen vil umiddelbart stivne, men smelter hurtigt igen.

Pandekagerne kommes på panden en ad gangen. Foldes ud til halve og vendes i appelsinsaucen – foldes igen til en trekant og lægges ud i kanten af panden. Når alle pandekagerne er marinerede overhældes de med først med Grand Marnier og dernæst med Cognac – vend panden væk fra dig og lad flammen fange alkohol dampene. VIGTIGT – Alkoholen skal antændes med det samme.

Hvis du steger på andet, end et gaskomfur må du antænde med alkoholen med en lighter.

HUSK AT SLUKKE FOR EMÆTTEN SÅ DER IKKE GÅR ILD I DEN.

Anrettes med 3 stk på en tallerken – resten af saucen hældes over og der drysses med mandelsplitter.

Husk at se indslagene: Stegning af Crepes Suzettes og Crepes Suzettes dej

0 kommentarer til “Crepe Suzettes (Flambering)”

Skriv et svar