Se her hvordan du laver basis-risotto.
Når du har lavet din basis risotto, er den klar til at få tilsat forskellige ingredienser. Den helt traditionelle risotto er med frisk revet parmesan. God fornøjelse.
- 50g Risotto ris (aborio, cranoaloli, vialone nano)
- 20g Smør
- 20g Frisk revet parmesan
- ½ l Hønsebouillon
Til at lave risotto traditionel skal du bruge en portion basis-risotto. Basis risotto kan med fordel laves dagen før.
Risotto er en forret. Brug en bred lav pande, eksempelvis en sauterpande til at lave den i.
Hønse bouillon varmes op i en lille gryde (den skal være varm, når den kommes i risottoen). Kom en god klat smør og olivenolie i panden – panden skal være middelvarm. Tilsæt basis risotto og straks efter en sjat hønse bouillon – spæd bouillon til under omrøring – til risene er al dente.
Tilsæt revet parmesan – rør rundt til det er smeltet. Server straks. (risene koger videre og hvis de bare står nogle minutter ændre risottoen sig og bliver til grød)
Beregn ca. 50g risotto pr. person.
Vært: Mikele Volpi, Restaurant San Giovanni
0 kommentarer til “Risotto opskrift”