Skal rødkålen være ekstra lækker så prøv denne deluxe udgave med mere af alting.
- 1/3 stk Rødkåls hoved
- 150g Kirsebær
- 2 dl Kirsebærsaft el. anden frugtsaft
- 1 dl Rørsukker
- 1,5 dl Æble eddike
- 4 stk Nelliker
- 3 kviste Frisk timian
- Salt
- Peber
Tag de yderste blade af rødkålshovedet. Flæk kålhovedet i 1/8. Lad stokken sidde, så er det nemmere at styre, når du skal snitte. Snit det fint – men selvfølgelig ikke stokken.
Kom rødkål og alle andre ingredienser i gryden men kun ca. halvdelen af kirsebærsaften. ca. 1 dl sukker, salt peber og timian. Lav en lille pakke af et kaffefilter eller gazebind og kom nellikerne i så de er til at finde når rødkålen er færdig.
Varm rødkålen op under omrøring. Skru ned og lad kål simrer i ca. 60 min. Rør i kålen undervejs og fyld evt. mere saft på – den må ikke koger tør.
Når kålen er mør – tag nellikerne og timiankvistene op. Smag rødkålen til med sukker, salt og peber. Med en hulske anrettes rødkålen i en skål uden for meget væde.