Sådan koger du kartofler


Lær her hvordan du koger en god dansk kartoffel, så den bliver mør og ikke melet.

Skræl og skyl kartoflerne. Læg dem i en gryde. Hæld vand over til kartoflerne er dækket og drys med salt.

Bring vandet i kog og skru herefter ned og lad kartoflerne simre i ca. 10-20 min. afhængig af størrelse og sort.

Stik i kartoflerne med en urtekniv hvis den går glat igennem uden modstand og kartoflen selv kan glide af — ja, så er den mør.
Tag gryden af blusset og lad kartoflerne hvile i vandet i 5-10 min.

Brug evt. kogevandet til at lave sovs af.

3 responses to “Sådan koger du kartofler

  1. Pingback: Persillesovs | Madhjælp·

  2. Pingback: Stegt flæsk på pande | Madhjælp·

  3. Pingback: Stegt flæsk med persillesovs | Madhjælp·

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s