Ande skysovs med rødvin

Rødvin i sovsen smager dejligt også til and. Her er en lækker en af slagsen…

Sovs

  • 1 dl Rødvin
  • 2 dl Andesky el. fond
  • 1 stk Lille løg
  • Salt
  • Peber

Meljævning

  • 2 spsk Hvedemel
  • Ca. 1 dl Koldt vand

Steg en and eller et andebryst.

Hvis du har stegt et andebryst hældes lidt af stegefedtet fra panden. Har du stegt en hel and varmes lidt smør eller olie i en gryde. Kom de hakkede løg på og lad dem brune i et par minutter ved medium varme til de tager farve.

Meljævning. Bland mel og kold vand. Pisk jævningen godt igennem – der må ikke være klumper i. Brug evt. en melryster.

Tilsæt rødvin på panden og lad det koge ind til ca. 1/3. Tilsæt sky/fond og varm saucen godt igennem. Tilsæt meljævning, lidt efter lidt, igennem en si til saucen har den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber.

Skriv et svar