Sådan udskærer du fersk flæsk


Flæsk til kartofler med persillesovs. Køb et helt stykke flæsk eller en ribbensteg og spar penge – som bonus kan du få både flæskesvær og barbecue ben.

Du skal bruge 1/1 hel side fersk eller saltet flæsk af koge, stege eller brystflæsk. Alternativt en ribbensteg.

Flæsk er enten stege-, koge-, brystflæsk eller ribbensteg. Kogeflæsk er mest mager

Kvalitet

Sværen skal være blank og må ikke være fedtet eller lugte. Desuden må der ikke være for meget fedt.

Klargøring af hel side flæsk. Skær fedtbramme af siden.

Med svær: skær en ridse ned langs midten og skær i skiver – ca. ¾ cm anbefales.

Uden svær: læg flæskestykket med sværen mod skærebrat og skær ind mod dig selv til midten – ven flæskestykket om og gentag processen. Vend flæsket med sværen op ad og skær det sidste af. Her efter skæres flæsket i skiver – ca. ¾ cm anbefales.

Flæskesvær: Sværen du lige har skåret af kan du bruge til flæskesvær. Skær sværen i skiver. De blancheres og bages i ovnen.

Ben: Hvis der er bryst ben i stykket skæres de af. Dem kan du bruge som barbecue ben. Brun dem af eller forkog dem. Smør dem ind i barbecue sovs og grill dem eller bag dem i ovnen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s