Stegt flæsk på pande

Stegt flæsk på pande – til æbleflæsk eller sammen med kogte kartofler med persillesovs. Sande danske klassikere.

  • 500 gram fersk eller røget flæsk

Hvis du har et helt stykke flæsk, skal du først beslutte om, der skal være svær på eller ej. Hvis ikke du ønsker svær på dit flæsk, skære du den af først. Læg flæsket med sværen ned mod bordet og skær langs med sværen hele vejen rundt.

Skal du have svær på, starter du med at skære en ridse på tværs af hele stykket i sværen – ikke ned i kødet. Her efter skæres det i det skiver. Du bestemmer tykkelsen men ca. ¾ cm anbefales.

Bank flæsket let med en kødhammer eller kagerulle.

Varm panden op – den skal være godt varm. Der er ingen grundt til at komme fedtstof på, fedtet fra flæsket vil smelte af og det er nok til at stege i. Læg flæske på panden — det skal begynde at syde med det samme — skru en anelse ned for varmen. Lad flæsket tage farve inden du vender det første gang. Her efter vendes det flere gange undervejs. Når flæsket er gyldent og lækkert er det færdigt.

Se her hvordan du laver sovsen til Stegt flæsk med persillesovs. Se her hvordan du laver Æbleflæsk.

Skriv et svar