Stegt flæsk – i ovnen


Stegt flæsk kan ose køkkenet godt til – men det kan udgås ved at stege det i oven. Se hvordan i dette indslag.

  • 500 gram fersk eller røget flæsk

Varm oven op til 180 grader. Hvis du har et helt stykke flæsk, skal du først beslutte om, der skal være svær på eller ej. Hvis ikke du ønsker svær på dit flæsk, skære du den af først. Læg flæsket med sværen ned mod bordet og skær langs med sværen hele vejen rundt.

Skal du have svær på, starter du med at skære en ridse på tværs af hele stykket i sværen – ikke ned i kødet. Her efter skæres det i det skiver. Du bestemmer tykkelsen, men ca. ¾ cm anbefales.

Bank flæsket let med en kødhammer eller kagerulle. Smør bradepanden med olie eller læg et stykke bagepapir i den. Læg flæsket i panden og sæt den i oven. Flæske stykkerne skal steg ca. 20-25 min. Vend dem flere gange undervejs til de gyldne og lækre.

Se her hvordan du laver sovsen til Stegt flæsk med persillesovs.

One response to “Stegt flæsk – i ovnen

  1. Pingback: Persillesovs | Madhjælp·

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s