Jule komsammen uden æbleskiver – utænkeligt. Her er en lækker opskrift på hjemmelavet æbleskiver
- 5 dl Hvedemel
- 4 dl Kærnemælk
- 1 tsk Salt
- 2 tsk Sukker
- 1 tsk Kardemomme
- 1 tsk Natron
- 1 stk Citron, usprøjtet
- 3 stk Æg
Hvedemel, salt, sukker, kardemomme og natron blandes i en skål og skallen af en revet citron kommes i melet.
Del æggeblommer og hvider for sig.
Hæld kærnemælk i en skål og pisk æggeblommerne i. Hæld halvdelen af melet i og rør den glat. Rør resten af melet i.
Lad dejen hvile i køleskab 30-60 min.
Pisk æggehviderne helt stive. De stive æggehvider gør æbleskiverne luftige — derfor er det vigtigt at du ikke pisker men forsigtigt vender æggehviden i dejen. Vend først en lille smule i dejen og dernæst resten i dejen.
Varm æbleskivepanden op og smør hvert af hullerne med smør. Fyld hullerne ca. 2/3 op og bag dem til der er lys brun skorpe og vend dem først ca. 1/3 rundt og så helt rundt. Bag dem til de er gyldne. Brug evt. en strikkepind eller en kødnål til at stikke i æbleskiven – hvis der hænger dej ved er de ikke færdige og skal bages lidt mere.
Serveres med syltetøj og flormelis