Æbleskiver med kærnemælk


Jule komsammen uden æbleskiver – utænkeligt. Her er en lækker opskrift på hjemmelavet æbleskiver

  • 5 dl Hvedemel
  • 4 dl Kærnemælk
  • 1 tsk Salt
  • 2 tsk Sukker
  • 1 tsk Kardemomme
  • 1 tsk Natron
  • 1 stk Citron, usprøjtet
  • 3 stk Æg

Hvedemel, salt, sukker, kardemomme og natron blandes i en skål og skallen af en revet citron kommes i melet.

Del æggeblommer og hvider for sig.

Hæld kærnemælk i en skål og pisk æggeblommerne i. Hæld halvdelen af melet i og rør den glat. Rør resten af melet i.

Lad dejen hvile i køleskab 30-60 min.

Pisk æggehviderne helt stive. De stive æggehvider gør æbleskiverne luftige — derfor er det vigtigt at du ikke pisker men forsigtigt vender æggehviden i dejen. Vend først en lille smule i dejen og dernæst resten i dejen.

Varm æbleskivepanden op og smør hvert af hullerne med smør. Fyld hullerne ca. 2/3 op og bag dem til der er lys brun skorpe og vend dem først ca. 1/3 rundt og så helt rundt. Bag dem til de er gyldne. Brug evt. en strikkepind eller en kødnål til at stikke i æbleskiven – hvis der hænger dej ved er de ikke færdige og skal bages lidt mere.

Serveres med syltetøj og flormelis

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s