Mandelhorn

Mandelhorn laves af kransekagemasse rullet i mandelflager og dyppet i chokolade. Se her hvordan du gør

320g Kransekagemasse
50g Chokolade
50-75g Mandelflager

“Giver 8 stk. Se video om hvordan man laver kransekagemasse.

Varm ovnen op til 240 grader — over/undervarme.

Massen rulles ud i en pølse, og deles i 8 lige store stykker. Hæld mandelsplitterne ud på bordet og rul hvert stykke i mandelsplitterne. De skal være lige lange og tykke. Sørg for at der sidder godt med mandler fast.

Med håndroden trykkes pølserne til en aflang trekant. Den brede ende trykkes let med bordet så den står stabilt. Toppen skal ikke være for skarp, da den let bliver branket. Form stykkerne i en bue og sæt dem på en bageplade.

Mandelhornene bages. Straks når pladen sættes i ovnen sænkes temperaturen til 225 grader. Bages i 6-9 minutter. Hold øje med dem undervejs – mandelhornene skal være gyldne men ikke brune.

Mandelhornene afkøles helt.

Tip: Bag kransekagestykkerne på dobbelt bageplade så er du sikker på, at de ikke bliver branket i bunden.

Frys kransekagestykkerne ned. Det giver dem en ekstra lækker tekstur og gør dem derved endnu bedre. De skal naturligvis tøs op før servering.

Smelt chokoladen i vandbad. Der er to måder mandelhorn typisk dekoreres på. Enten dyppes enderne eller bunden. Straks de er dyppet, sættes de på et stykke plastik på en plade eller spækbrat. Efter 5-7 minutter i køleskabet er de klar til at spise.

Mandelsplitterne kan evt. udskiftes med hasselnøddeflager eller andre nødder.

Opskrift udarbejdet af Kristinn Kristinsson, Food College Aalborg
Råvare er leveret af Aalborg Chokoladen. Besøg dem her www.aalborgchokoladen.dk

Skriv et svar