Halve æbler med ribsgele er et fantastisk tilbehør til julemiddagen. Lad være med at stresse over dem og lav dem dagen i forvejen.
- 4 stk Æbler
- 250g Sukker
- ½ stk Citron
- ½ stang Vanilje
- 1 glas Ribsgelé
- 5 cl. Vand
Bring vandet i kog og pres saften fra en ½ citron i.
Skræl æblerne og skær dem over i to halve ved at holde på blomst og stilk og skær det igennem. Med en teske graver du kernehuset ud. Gør det forsigtigt så æblet ikke flækker. Lad være med at gøre hullet alt for stort – det gør æblet mere porøst. Dyb de halve æbler i citronvandet – så bliver de ikke brune.
Kom sukker og vaniljestang i vandet og bring det i kog igen. Kom æblerne i sukkerlagen og lad vandet koge op. Tag gryden af blusset. Læg en tallerken oven på æblerne så de holdes nede i lagen. Lad dem trække i mindst 20-25 minutter – afhængigt af størrelsen.
Tag æbler op af lagen med en hulske og lad æblerne køle helt af før de anrettes.
Anretning. Læg æblerne på et passende fad og læg en lille skefuld ribsgelé i hullet.