Spagetti carbonara er en klassiker fra det italienske køkken. Den er enkel at tilberede og smager fantastisk, men er ikke en slanke ret, da der både er fløde og ost i.
- 500g Pasta (gerne taglionlini)
- 2 stk Æg
- 150g Pancetta eller bacon
- ½ dl Fløde
- 30-40g Frisk revet parmesan (grana padano el. regiano)
- 2-3g Revet muskatnød
- 2 tesk Sort peber
- Salt
- Hakket persille
Skær pancetta i tykke skiver (ca. ½ cm) og derefter i tern. Rist dem på en pande med høje kanter gerne en sauterpande.
Læg frisk pasta i det kogende vand.
Pisk æggeblommer og fløde sammen og tilsæt muskatnød og friskkværnet sort peber i æg/flødeblanding.
Når pancettaen er ved at være sprødstegt tager du den kogte pasta direkte fra gryden og over på panden og med det samme hældes æg/flødeblanding over pastaen. Rør godt rundt i pastaen i 40-50 sekunder anret på en tallerken og riv en smule revet parmesan over og drys lidt hakket persille.
I video laves kun til en person opskriften her er til fire personer.
Vært Mikele Volpi, Restaurant San Giovanni
Hej Jimmi, jeg kan rigtig godt li’ svampe, så jeg vil gerne komme champignoner i min pasta carbonara.
Hvad siger du til det?
Hilsen Martin