Timian og hvidløgstegte kartofler

Timian og hvidløgsstegte kartofler er et spændende, og velsmagende tilbehør som kan bruges både til fugl og kød. Enkelt og billigt at lave.

  • 4 stk Bagekartofler
  • 3-4 kviste Timian
  • 200g Salt
  • 4-6 fed Hvidløg
  • Rapsolie til stegning

Varm ovnen op til 200grader.

Vask kartoflerne. Saltet hældes i et ovnfast fad og kartoflerne placeres i fadet. Sæt fadet i ovnen og bag i ca. 45-50 min. En kødnål skal kunne passere igennem midten af kartoflen uden modstand. Saltet giver ikke smag, men er med til at suge overskydende væde, således at kartoflerne bliver bagt og ikke kogt.

De let afkølede kartofler skæres i fingerbredde skiver. Varm en pande rapsolie op til middel varme. Rist de skiveskåret kartofler til de er gyldne og sprøde sammen med timian kviste og hvidløgsfed — lad endelig skallen sidde på. Læg kartoflerne på et fedtsugende papir og drys med salt.

Opskrift udarbejdet af Michael Christensen, Restaurant Kopp og Co, Hals

Skriv et svar