Gløgg ekstrakt


Gløgg lavet på hjemmelavet ekstrakt smager af mere og meget bedre end købt ekstrakt – det kræver lidt tid, men er det hele værd.

  • 2 stk Hel kanel
  • 8 stk Kardemomme frø
  • 6 stk Nelliker
  • 3 stk Stjerne anis
  • 3 tsk Sukker
  • 1 stk Appelsin, usprøjtet
  • 1 stk Citron, usprøjtet
  • 7.5 dl Vand
  • 1 håndfuld Rosiner

Sæt en gryde over med vandet. Skallen og saften af en halv citron og appelsin kommes i sammen med resten af ingredienserne.

Varm blandingen op til kogepunktet og skru her efter ned. Lad det simre under låg i 60 min. Rør i det i ny og næ.

Hæld blandingen i en skål, dæk den til og lad den trække i min. 4 timer. Den bliver bedst, hvis den står til dagen efter.

Blandingen sies og er klar til brug i forholdet 1 del ekstrakt til 3 dele rødvin.

Et tip. Samtidig med at du laver ekstrakten sætter du rosiner i blød i enten snaps, rom, portvin eller vodka. Det giver en ekstra og fantastisk smag til gløggen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s