Gløgg lavet på hjemmelavet ekstrakt smager af mere og meget bedre end købt ekstrakt – det kræver lidt tid, men er det hele værd.
- 2 stk Hel kanel
- 8 stk Kardemomme frø
- 6 stk Nelliker
- 3 stk Stjerne anis
- 3 tsk Sukker
- 1 stk Appelsin, usprøjtet
- 1 stk Citron, usprøjtet
- 7.5 dl Vand
- 1 håndfuld Rosiner
Sæt en gryde over med vandet. Skallen og saften af en halv citron og appelsin kommes i sammen med resten af ingredienserne.
Varm blandingen op til kogepunktet og skru her efter ned. Lad det simre under låg i 60 min. Rør i det i ny og næ.
Hæld blandingen i en skål, dæk den til og lad den trække i min. 4 timer. Den bliver bedst, hvis den står til dagen efter.
Blandingen sies og er klar til brug i forholdet 1 del ekstrakt til 3 dele rødvin.
Et tip. Samtidig med at du laver ekstrakten sætter du rosiner i blød i enten snaps, rom, portvin eller vodka. Det giver en ekstra og fantastisk smag til gløggen.