Aubergine salat er dejligt tilbehør til både en steak eller kylling – enkel at tilberede.
Salat
- 1 stk Aubergine
- 1 dusk Persille, bredbladet
- 2 stk Forårsløg
- 125g Semi dried tomatoes
- ½ dl Oliven olie
Dressing
- 5 skefulde Oliven olie
- 1 stk Citron
Salat.
Bunden af auberginen fjernes. Skær dem i finger tykke skiver og salt dem. Læg skiverne på et viskestykke eller på et stykke køkkenrulle i ca. 30minutter.
Ovnen varmes oven op til 275 grader.
Skyl saltet af aubergine skiverne under kold vand – dub dem tørre. Hæld olivenolie i et ovnfast fad. Vend skiverne i olien og sæt fadet i ovnen. Bages i 10 minutter. Lad auberginerne køle helt af og skær dem i tern.
Forårsløg rengøres og hakkes fint. Persillen hakkes groft. Tomaterne hakkes groft. Det hele vendes sammen i en skål.
Dressing.
Olien og saften af citronen blandes i en skål. Dressingen hældes over i salaten. Lad det gerne trække 5-10 minutter inden servering.