Gør dit andebryst klar til stegning på panden og få et flot rosa stegt eksemplar ud af det.
- 1 stk berberi andebryst
- Fedtstof til at stege i
- Salt og peber
Klargøring: Kød side – fjern sener og hinder.
Skind side – fjern overskydende fjer og rids skindet i harlekin tern. Skær ikke ned i kødet.
Varm panden op, den skal være hed. Brun skindsiden først – skru en anelse ned. Der behøves ikke fedtstof — det smelter af fra brystet. Når skindet er blevet gylden krydders det med salt og peber. Vend brystet om og steg med kødsiden ned af — skru lidt ned for varmen. Vend kødet min. 2 gange undervejs
Stege tid 15-20 min.
Kerne temperatur 54-55 grader.
Hviletid ca. 10 min.
Anrettes ved at skære skrå og tynd skiver.
Tak for en god video. Hvordan laver man sovsen til? Han nævner at man kan bruge panden – hvad er fremgangsmåden? 🙂
Hej Monika, du kan se en lækker sovs lige her:
http://madhjaelp.dk/2013/01/17/andesovs/
Det kan man bare google, og så søge efter “hvordan laves en andesovs”
Der kommer rigtig mange frem, så er det bare og vælge.
Kan selv anbefale at komme en smule fløde i, der er jo jul 😉