Gås – tjek kvaliteten


Her er en kort guide til, hvad du skal se efter når du skal kvalitetsbedømme din gås.

Er gåsen frossen: Optøning, 3-4 dage i køleskab. Lægges i et fad så kødsaft ikke kommer i kontakt med andre madvarer

Brystparti og lår: Skal være kødfulde.

Slagmærker: kig efter om der er slagmærker – d.v.s. blå eller rød mærker. Hvis der er store eller mange skal den retur

Plukning: Der må ikke være fjer eller for mange fjerrester. Fjern dem med en pincet hvis der er nogen.

Lugt: Skal lugte frisk – hvis fuglen på nogen måder lugter dårligt eller af råd skal den retur.

Farve: Fuglen skal være lys i skindet.

Indmad: Skal lugte frisk. Leveren må ikke være galdesprængt (grønne pletter) hvis det er tilfældet så lad være med at spise den.

Fersk gås er som udgangs bedre end frosne. Hvis den oven i købet har fået lov at hænge et døgn eller to og modne vil kødkvaliteten være endnu bedre.

Beregn ca. 500-600g gås pr. person.

se film om at skære gåsen ud

Se film om lækkert fyld til stegt gås

Se film om stege gåsen

se film om at lave lækker sovs til gåsen

3 responses to “Gås – tjek kvaliteten

  1. Pingback: Gås – sådan skære du den ud | Madhjælp·

  2. Pingback: Gås – sådan steger du den helt perfekt | Madhjælp·

  3. Pingback: Gås – sådan skærer du den ud | Madhjælp·

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s